Yoga


Yoga bestaat uit:

Lichaams- en ademhalingsoefeningen, concentratie- en ontspanningsoefeningen.

Het doel is om evenwicht te creĆ«ren tussen lichaam en geest. Als het lichaam niet in orde is dan kunnen we geestelijk de dingen ook minder goed aan. En omgekeerd, als er psychische druk of problemen zijn dan krijgen we lichamelijke klachten. Willen we geestelijk in balans komen dan moeten we eerst zorgen dat ons lichaam in balans komt. In de lessen maak ik gebruik van de klassieke hatha yoga houdingen en oefeningen volgens de traditie van kashmir. Kashmir yoga is een milde vorm van hatha-yoga. Zij gaat in op de gevoelsbeweging van yoga, waardoor je nog dieper ontspant. De aandacht wordt gelegd op het tastgevoel en het voelen van het  energie-lichaam. Zo komt er meer ruimte voor meer ontspanning. Uiteindelijk kom je weer lekker in je vel te zitten.

Yoga kan door iedereen beoefend worden en vraagt geen speciale lenigheid. Ieder oefent op zijn/haar niveau. Het gaat vooral om de aandacht en betrokkenheid waarmee geoefend wordt en het plezier dat u erin heeft. Er worden geen prestaties verlangd.

Wat heeft u nodig?

De oefeningen doet u het prettigst in gemakkelijk zittende, niet knellende kleding. De oefeningen worden gedaan op een badlaken of plaid (graag zelf meenemen). Matjes zijn aanwezig.

Waar en wanneer?

shutterstock_160523489